Asuntomessujen makuuhuoneet

Tämä kirjoitus tulee nyt vähän myöhässä, mutta parempi varmaan näin kuin ei ollenkaan 😉 Pääsin käymään Seinäjoen Asuntomessuilla niiden viimeisellä viikolla. Heinä- elokuun vaihteessa kävimme mieheni kanssa motskari-reissulla Seinäjoella päin, ja tuolloin oli oiva tilaisuus yhdistää työ ja huvi.

Noh, messuillahan näkyi paljon kaikenlaisia mielenkiintoisia sisustusilmiöitä, mutta ajattelin teille ensin listata muutamia huomioitavia seikkoja mukuuhuoneiden sisustuksista.

Ehdottomasti huomion arvoinen asia mielestäni oli se, että makkareissa oli käytetty reilusti väriä. Seinissä oli tummaa pintaa, tekstiileissä sävyjen syvyyttä ja materiaaleissa reilusti kontrasteja. Oli hienoa huomata, että valkoiset seinät ovat saaneet väistyä tummanharmaan ja reilun matta mustan tieltä. Se on upeaa, miten tummilla sävyillä makuuhuoneeseen saadaan aikaan samalla kotoisan turvallinen, mutta kuitenkin arjen luksusta heijasteleva tunnelma.

Sängyt olivat monissa kohteissa ihanan korkeita ja päädyt juhlallisen reilun kokoisia. Sekin on kiva asia, että laadukkaat lakanat ei tarvitse päälleen ylimääräistä päiväpeittoa. Esimerkiksi kauniilla torkkupeitolla voidaan peittää ainoastaan osa sängystä päivän ajaksi.

Valaistus oli useissa kohteissa erityishuomiolla ja siitä pisteet. Mielestäni valonlähteitä on oltava mieluummin reilusti. Niiden avulla tilan tunnelman säätely on helppoa ja hauskaa. Lisäksi ilahduttavasti muutamissa makuuhuoneissa oli muistettu sisustaa myös huoneen katto! Kyllähän makkarin laipiota tuleee tuijoteltua enemmän kuin sen lattiaa =)

Tässä muutamia kuvia messuilta.

makkari_1makkari_2makkari3makkari4makkari5makkari6MakuuhuoneLöytyykö näistä kuvista sinun unelmiesi makuuhuone?

Seuraavassa tekstissä voisin turinoida siitä mikä tämän vuoden Asuntomessujen kohteista puhutteli minua kaikista eniten =)

Ja hei, pitää kyllä jakaa kiitosta messujen järjestäjille hyvästä moottoripyörä parkista ja oivallisesta varustesäilytyksestä!

Raikastava pintaremontti

Valoisuutta, raikkautta ja tilantuntua. Näitä ominaisuuksia toivotaan suunnittelijalta hyvin usein, kun halutusta tilan muutoksesta tiedustellaan. Tyypillistä on, että varsinkin kahdeksankymmentä luvulla rakennetuissa taloissa tummat puupinnat hallitsevat sisustusta ja tunnelma on vähän synkkä.

Tälläkin kertaa asiakkaani tahtoi päivittää omakotitalonsa vanhoja puupintoja nykypäivään. Niinpä ryhdyttiin tuumasta toimeen. Minä suunnittelin uudet sävyt seinä-, katto- ja kalustepinnoille. Lisäksi yhteistuumin päätettiin hioa, ja lakata vanha koivuparketti. Ensin mietinnässä oli parketin sävyttäminen, esim vaalean harmaaksi, mutta entiset kalusteet ja säilytettävät elementit huomioiden todettiin, että jätetään lattia puunsävyiseksi.

Käytävä1

parketti

takka

tuoli

arkku

Rauhalliset, vaaleat ja lämpöiset sävyt toimivat hyvin yhteen ja toimivat hyvänä taustana kirkkaammille väreille.

Asiakas löysi hyväkuntoisen punaisen pinnatuolin kirpputorilta ja suunnitteli sen maalaamista. Hetken keskustelun jälkeen kuitenkin totesimme, että maalaaminen on turhaa. Punainen väripilkku eteisessä on vain piristävä katseenkinnittäjä.

Kiitokset asukkaille, kun sain käydä kuvaamassa kotianne.

  • Katja L.

Missä suunnitelmat syntyvät?

Noh, suunnittelijan päässä tietenkin! Ei vaan, mikä on se fyysinen ympäristö missä tällä hetkellä tuotan sisustussuunnitelmia? Monia kovasti kiinnostaa millainen tai miten täydellinen suunnittelijan oma koti on? Ei kovinkaan täydellinen, voin lohduttaa…

Työhuoneeni siis sijaitsee nykyään meillä kotona kaksi kerroksisen talomme toisessa kerroksessa. Tila ei ole kovinkaan suuri, mutta siihen kyllä sopii kaikki tarvittava. Suuri plussa on se, että huone on valoisa ja ikkunasta näkyy järvimaisema. Huone oli aikaisemmin varastokäytössä, siellä säilytimme kaikkia remonttitarvikkeita ja työkaluja, joita olemme taloa remontoidessamme tarvinneet. Kun päätin, että suljen myymälän kaupungista jouduttiin tila remontoimaan pikavauhtia. Lattiaan asennettiin laminaatti, vanhat repsottavat lasikuitutapetit maalattiin valkoisiksi ja listoitukset uusittiin. Lähtötilanne oli alla olevien kuvien mukainen.

työ ennen 2työ ennenPienillä investoinneilla sain siis tarvittavan muutoksen aikaan, ja huone saa palvella toimistona nyt ainakin syksyyn asti, jolloin todennäköisesti muutan yrityksen tilat lähemmäksi keskustaa. Luulenpa, että sen jälkeen se toimii vierashuoneena, jota olenkin jo moneen otteeseen taloomme kaivannut. Ei tarvitsisi enää majoittaa vieraita aulan lattialle =)

Työhuone2Työhuone1 Työhuone4 Työhuone 3Työhuone7Työhuone8Sellaisessa ympäristössä siis suunnitelmat syntyvät, ainakin osittain. Onhan työni on niin liikkuvaa, että harvoin koko päivää istun toimistolla. Mutta silloinkin kun istun, viihdyn oikein hyvin 🙂

– Katja L.-

Pikkuisen parempaa ruokaa

Kuulun siihen ihmistyyppiin, jolla kokkaus ja leivonta into tulee ja menee. Yleensä inspiroidun jostain uudesta raaka-aineesta, hyvästä ohjeesta tai mieliteosta. Arkena meillä syödään hyvin perinteisesti, voisi jopa sanoa että tylsästi. Paljon tehdään ruokia, joita voi sitten näppärästi lämmittää mikrossa, kun nälkä iskee.

Tässä joku aika sitten sain uutta potkua keittiöön, kun sain lehden tilaajalahjana Glorian Ruoka&Viini-keittokirjan täynnä ihania reseptejä. Kirjan kansi lupasi paljon.. Minusta tulisi rennompi kokki näillä takuuvarmoilla resepteillä! Epäilin hieman, koska yleensä minut tunnetaan temperamenttisenä kokkina ja että keittiössäni saattaa välillä lennellä lautaset, kapustat ja kauhat. Rohkeasti kuitenkin valikoin ohjeista mieluisimmat ja lähdin kokeilemaan reseptejä.

kirja2keittokirja2Ja niinhän siinä kävi, että onnistuin taikomaan keittiössä niitä hieman parempia viikonloppuruokia, ilman suurempaa tuskaa. Kun keittiössä onnistuu, se innostaa kokeilemaan uudelleen ja tekemään jotain uutta! Saa nyt nähdä kauanko kokkaushuumani tällä kertaa kestää, kunnes taas jauheliha paistuu ja makaronit kiehuu… 😉

Tässä muutamia pika otoksia annoksista. Kuvat on vähän huonoja, kiirreessä napsittuja. Olihan kokilla siinä vaiheessa jo niin kova nälkä!

Kuhaa, ruskistettua voita ja kukkakaalipyreetä. Lisäksi hieman pähkinöitä ja kanttarelleja.

Kuhaa, ruskistettua voita ja kukkakaalipyreetä. Lisäksi hieman pähkinöitä ja kanttarelleja.

Suppilovahverokeittoa, paistettua lohta ja pataleipää

Suppilovahverokeittoa, paistettua lohta ja pataleipää

Pataleipä

Pataleipä

– Katja L.-

Riika – Näppärä kaupunkikohde

Pääsiäisen pyhät tulivat tarpeeseen =) Kevät on ollut sisustussuunnittelun osalta hyvin kiireistä. Vähän alkoi jo tuntua siltä, että nyt pitää saada hetkeksi muuta ajateltavaa kuin työt. Niinpä tämä pidenetty viikonloppu tarjosi hyvän paussin rentoutumiseen.

Matkustimme mieheni kanssa tutustumaan Riikaan, tuohon mielenkiintoiseen Latvian pääkaupunkiin. Koko päivähän siihen matkustamiseen meni, kun täältä maaseudulta lähdetään Helsinkiin etenemään… Itse lentohan ei kestä kuin tunnin verran, joten maisema vaihtuu kohtuullisessa ajassa.

Yövyimme kolme yötä sympaattisessa Hotelli Justuksessa. Hotelli sijaisee Riaan vanhassa kaupungissa, joten kaikki oli mukavasti kävelymatkan päässä hotellilta. Hotelli oli siisti ja henkilökunta kohteliasta, lisäksi sisustus oli tunnelmallinen ja mukavan harkittu. Ehdottomasti plussa oli myös hotellista löytyvä sauna, joka oli varattavissa 24H.

Justus_1_1Justus_2_2Justus_3_3Justus_7Ravintoloita Riiasta löytyi valtavasti. Tarjontaa oli jokaiseen makuun, tyyliin ja hintaluokkaan. Tosin vinkkinä sanoisin, että jos on budjettimatkalla kannattaa ravintoloiden hintatasoa hieman vertailla. Koin, että Vanhan kaupungin alueella esiintyi pientä ylihinnoittelua 😉

Vanha kaupunki itsessään oli kaunis, ja siellä olikin ilo kävellä ympäriinsä arkkitehtuuria ihmetellen. Mikä teki erityisesti vaikutuksen, olivat Riian upeat kauppahallit ja valtavan kokoinen keskustori. Pieneltä alueelta löytyi valtavat määrät lihaa, leivonnaisia, juustoja ja muita herkkuja. NAM! (Valitettavasti näistä en älynnyt ottaa kuvaa) Riian ostoskeskuksissa oli loistavat valikoimat ja tarttuihan sieltä muutamia vaatteita ja koruja mukaan.

Riika4_4Riika7_7Riika3_3Riika6_6Riika_1_1DSC_0225Että sellainen latautumisreissu! Voin kyllä suositella! Nyt jaksaa taas keskittyä työntekoon. Katsotaan jos seuraava päivitys koskisi jotain sisustamaani kohdetta 😉

Aurinkoista kevätpäivän jatkoa!

– Katja L.-

Vuodesta toiseen

Vuoden vaihtuminen pakottaa melkein väkisin ajattelemaan kulunutta kahtatoista kuukautta ja haaveilemaan tulevista. Kai sitä mielessään haluaa laittaa lähimenneisyyttään pakettiin ja suunnata energiaa tulevaan. Ihan tervettä, kai?

Vuosi 2015 on ollut melkoinen sekamelska. On tapahtunut paljon kaikenlaista. Vuoden alussa aloitin uudelleen yrittäjänä ja se on tuonut oman jännityksensä elämään. Paljon on yrityksen tiimoilta ollut työtä ja haasteita. Myymälän osoitekin on ehtinyt vaihtua jo kertaalleen… Olen saanut tavata ihania uusia ihmisiä, niin asiakkaita kuin yhteistyökumppaneitakin. Lisäksi olen venyttänyt pinnaa ja taistellut väsymystä vastaan.

Työelämän ulkopuolellakin on ollut monenlaista koitosta. Kun läheisillä on rankkaa, vaivaa se luonnollisesti omaakin mieltä. Sitä toivoo että osaa ja pystyy olemaan tukena, kun muilla on vaikeat ajat. Itse olen aina tukea saanut, kun sitä olen tarvinnut. Mutta se niistä ikävistä asioista… Onhan tapahtunut paljon hyvääkin. On ollut iloisia uutisia, onnistumisia ja juhlan aiheita. Kiitosta haluan jakaa niille, jotka ovat auttaneet minua yrittäjän arjessa. Muuttoavusta, kannustuksesta, ammatillisista neuvoista, vertaistuesta ja muista tärkeistä hetkistä. Kiitos!

Noh, Mitäs muuta jäi mieleen vuodesta 2015 yleensä? Iso läjä negatiivista uutisointia, kriittisiä asenteita, ja kummallista valittamista joka asiasta. Yleinen ilmapiiri tuntui olevan kuin maailman lopun edellä. (Ei sillä, että itsekkään olisin aina yksi rouva-aurinkoinen tai koko maailmaa syleilevä hihhuli.) Kuitenkin alkoi tuntua siltä, että ihmiset oikein ruokkivat pahaa oloa ympärillään. Kyllähän asioihin on hyvä suhtautua realistisesti ja kriittisesti, mutta rajansa kaikella. Joskus voi tehdä hyvää haaveilla mahdottomasta, suunnata ajatukset tulevaisuuteen ja miettiä, mitä jos kaikki kääntyykin parhain päin ja mikään ei ole esteenä.

Sisustamisen puolella kulunut vuosi on tuonut elämääni paljon voimakkaita värejä, punaista, sinistä ja vihreää. Sisustuslehtien sivut ovat marssittaneet eteeni paljon mielenkiintoisia materiaaliyhdistelmiä, uusia muotokieliä ja rajoja rikkovia kokonaisuuksia. Jotain vielä hauskempaa ja rohkeampaa olen kuitenkin jäänyt kaipaamaan. Ensi vuoden ”ykkös väriksi” on valittu VALKOINEN! En tiedä pystynkö olemaan tästä innoissani…? Lupaan kuitenkin, että ensi vuonnakaan en sisusta omaa kotiani kokonaan valkoisella =)

Haluaisin, että uusi vuosi olisi täynnä mielenkiintoisia uusia haasteita, mutta myös välillä ihan sitä tavallista rauhallista arkea, jossa voi keskittyä kotiin, töihin ja treenaamiseen.

Vuosi 2016, älä tuota minulle pettymystä!

Tänä vuonna joulun ajan vietimme kotona perheen ja sukulaisten kanssa. Tässä vielä lopuksi kuvia meidän jouluaaton kattauksesta.

Joulu2015_5Joulu20151Joulu2015_3Joulu2015_4Joulu2015_2

Entistä mahtavampaa Uutta Vuotta teille kaikille!

– Katja L.

Edulliset asetelmat

Lauantaina tuli sellainen ajatus, että pöydille pitää saada jonkinlaiset ”kukka-asetelmat”.  Koska kauppareissu ei kuulunut päivän ohjelmaan, päätin kehitellä asetelmat niistä tarpeista mitä luonnosta sattuu löytymään. Eli lähdin tonkimaan lumen alta pilkottavia oksia ja kuivuneita kukkavarsia. Eikä siinä kauaa mennyt mennyt kun olin saanut kerättyä ison kasan monenlaista risua. Tein asetelmat kahteen Bloomingvillen maljakkoon ja ihan hauskathan niistä tuli. Ja ennen kaikkea edulliset =)

valkoinenvalkoinen2vihreä2vihreäUlkoilma teki kyllä muutenkin hyvää. Yleensa arkena ulkoilut jää liian vähälle… Toisaalta jos lunta tulee tänä talvena tähän tahtiin, saa lumitoiden merkeissä reippailla lähes päivittäin.

Nyt on jatkettava töiden parissa. Mukavaa viikon alkua.

-Katja L.-

Joulun värit ja tunnelma

Ensin näytti siltä, että en laita tänä vuonna joulua ollenkaan, ja joulumieli tuntui olevan rankasti hukassa. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Viime viikonloppuna selvisi, että saamme jouluksi mieluisia vieraita, joten yllättäen löysinkin itsestäni jouluihmisen. Olen siis aloittanut joulun suunnittelun. Pitäähän minun hyvissä ajoin tietää mitä ruokaa tarjotaan, mitä lahjoja ostetaan ja miten koti koristellaan.

Kerrottakoon, että minulle ei ole yhdentekevää miltä joulupöydän kattaus näyttää, tai minkä värisillä koristeilla kuusi on kuorrutettu. Olen jo monta vuotta toiminut niin, että päätän hyvissä ajoin mitä värejä ja materiaaleja koristelussa käytän. Niin minun on helpomi tehdä ostoksia ja miettiä kokonaisuutta.

Tänä jouluna ajattelin mennä vähän rustiikkisella maalaisjoulu teemalla, jossa sävyt ovat luonnonläheisiä. Tähän alle olen koonnut muutamia kuvia siitä millaista tunnelmaa haen.

2fa4a87df9fbdd4fdfe6c236fc0dfd855d6f40866f327621e00bb87f569624750e098b47d5b087704bf08f26a244d06e3022a9d3a574b27f23ce31ab25ebb4b6a4d2fec5c0db3295982b4b489abfe1d507ed5d0cf11165e66926dfab5fe4712bKuvat Pinterest

Haluaisin siis yhdistää perinteisiin teemoihin ripauksen modernia kimallusta. Katsotaan miten onnistun 😉

Se tässä nyt vähän harmittaa, kun en taaskaan ymmärtänyt kerätä luonnosta materiaalia talteen ennen lumien tuloa. Viisas olisi kerännyt käpyjä, sammalta, jäkälää ja oksia. Nyt pitää koittaa pärjätä sillä mitä tuolta pihalta sattuu löytymään. Täytynee jatkaa suunnittelua… Aiheesta on tulossa varmaan lisää postauksia.

-Katja L.-

 

Mistä inspiraatio?

Veikkaan että jokaisella sisustuksen harrastajalla on jokin tapa hakea inspiraatiota oman kotinsa sisustukseen. Vaivattomin tapa on sisustuslehtien ja verkkosivujen selailu. Minä harrastan tätä useasti, jo ihan ammattini puolesta, mutta myös siksi että saan kuvista uusia ajatuksia ja näkökantoja oman huushollin stailaamiseen. Usein ihastelen kuvia jostain sellaisesta mikä on ihan mahdotonta toteuttaa. Annan kuitenkin ajatuksen lentää ja mietin miten saisin tuosta tunnelmasta edes palasen tuotua omaan asuinympäristööni.

Tiettyihin tunnelmakuviin ihastuminen on selvästi riippuvainen vuoden ajasta ja korvien välissä olevasta tunnelmasta. Tänä syksynä inspiroidun tummanpuhuvista ronskeista teollisuushenkisistä sisustuksista. Tämä johtunee myös siitä, että olen pitkään salaa unelmoinut asuvani vanhassa tehdasmiljöössä loft-asunnossa, jossa katto on korkealla ja seinät betonia. 😉 Ja nythän siis asumme vanhassa puutalossa…

Ja kenties, jos asuisin rouheassa Loft-asunnossa saattaisin haaveilla asuvani pienessä kotoisassa hirsitalossa =) Kuka tietää?

Tässä kuitenkin muutamia kuvia jotka inspiroivat minua juuri nyt.

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Aika tummanpuhuvaa, eikö? Itse viihdyn parhaiten tummien sävyjen ympäröimänä. Olen kokeillut vaaleampaakin värimaailmaa, mutta palaan aina uudellen siihen, että tahdon ympärilleni tummia pintoja. Ruskean ja harmaan sävyt suuria suosikkejani, niin kuin monen muunkin suomalaisen.

Inspiroivaa syksyn jatkoa!

-Katja L.-

Laattoja ja lämpöpuuta

Vihdoin ja viimein saan esittelyyn meidän kylpyhuone- ja saunaremontin lopputulokset. Aikaisemmin kirjoittelinkin muutoksesta pukuhuoneen ja kodinhoitohuoneen osalta… Kylppärissä jatkuu sama harmaa värimaailma kuin muualla, mutta saunassa on reilusti sävyiltään lämpöisempi tunnelma. Valitsin luonnonläheiset sävyt jo siitä syystä, että pukuhuoneen, pesuhuoneen ja saunan ikkunoista näkyy järvimaisema, joka on itsessään aika hallitseva. Lisäksi halusin pesuhuoneeseen ”luolamaista” tunnelmaa, ilman kliinisiä valkoisia pintoja.

Saunan lauteet ja seinät ovat Lunawoodin lämpökäsiteltyä radiata mäntyä, joka tuo löylyhuoneeseen rouhean mutta kodikkaan ilmeen. Tykkään, että saunani on mutkaton, yksinkertainen ja pintamateriaalit ovat pääosassa.

PH44,PH22PH11PH33PH55Kaikki laatat löysin järkevään hintaan K-raudan mallistosta ja suihku on Grohen. Sekä pesuhuoneen, että saunan katossa on kuituvalot. Lisäksi pesuhuoneessa on kosteantilan kattovalaisin, koska siivoaminen sujuu paremmin kun näkee jotain 😉 Muutoin tykkään, että näissä tiloissa saa olla hämyinen tunnelma.

Pesuaineiden säilytyksen ratkaisin Tammiholman harmaalla lasikaapilla. Ja päätin, että purkkien on sovittava tuohon kaappiin, niitä ei tarvitse pyöriä pitkin nurkkia! Katsotaan miten naisen käy, ainakin vielä on sujunut mallikkaasti 🙂 Lasikaappi on helppo pyyhkiä eikä tarvitse murehtia kosteudesta. Lisäksi kaapissa on peili sisäpuolella, sekin on ihan kätevä juttu.

Saunan seinään en halunnut kivijäljitelmää tai luononkiveä, vaan valitsin mieluummin ison ruosteen värisen lattialaatan, joka sopii radiata männyn sävyyn.

Remontin toteutuksesta huolehti rautaisella ammattitaidolla Iisalmen Puustelli/Kataiset Oy. Itse teimme ainoastaan purkutyöt ja lauteet.

Sauna11Sauna22SAuna33Sauna44Sellaiset niistä tuli, ihan omistajansa näköiset! Millaisesta kylppäristä sinä haaveilet?

-Katja L.-